Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
6 adet havuç
1 çay bardagi mayonez
1 su bardagi suzme yogurt 2 dis sarmisak
1 adet orta boy marul
1 turk kahve fincani siviyag 1 çorba kasigi limon
suyu Tuz ,karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Oncelikle havuclar iyice yikanir ve kabuklari
kazinir.Rendenin ince kismi ile rendelenir havuçlar.Ayri bir kapta
yogurt,mayonez,dovulmus sarmisak,siviyag,limon suyu,tuzu karistiralim.Bu sosa
havuçlari ilave edelim ve iyice karistiralim.Servis tabagina yikanip kurulanan
marullar dizilir ve mayonezli havuç salatasi marullarin ortasina
bosaltilir.Uzerine kirmizi pul biber ve
kiyilmis maydanoz serpilir.
Afiyet olsun...
0 yorum :
Yorum Gönder