Çıtır börek Tarifi
Malzemelerimiz
- 3 adet yufka,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 su bardağı su,
- Yarım paket margarin,
- Çörek otu.
- 500 gr. lor peyniri,
- Maydanoz,
- Kara biber,
- Kırmızı biber.
Çıtır Börek Tarifi Hazırlanışı
İç harcı için maydanozlar ince ince kıyılır.
Peynir ve baharatlar bir kasenin içerisinde yoğrulur.
Tereyağı veya margarinimizi bir kabın içerisinde eritir ve üzerine su ekleyerek karıştırılır.
Yufkaları aralarına yağlı su karışımından sürülerek üst üste konulur.
Yufkalar 16 adet eşit üçgen veya dörtgen nasıl isterseniz olacak şekilde kesilir.
Dörtgen veya üçgenlerin geniş kısımlarına hazırlanan iç harcından konulur ve sigara şeklinde sarılır.
Sarılan böreklerimiz tek tek fırın tepsisine yerleştirilerek üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
Son olarak, üzerilerine çörek otu serpilerek tepside 20 dakika kadar beklemeye alınır.
250° ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Çıtır börek Tarifi by msahinelci
0 yorum :
Yorum Gönder