Süre: 25dk
MALZEMELER
350-400 gr Amerikan pirinci 3,5-4 su bardagi
kaynar su 2-3 yemek kasigi sivi yag Yarim yemek kasigi tereyagi Yarim tatli
kasigi toz zencefil
Yarim tatli kasigi toz zerdeçal
1-2 adet püre haline getirilmis aci yesil biber 2
yemek kasigi bezelye (tepeleme)
2 yemek kasigi dogranmis yesil fasülye (tepeleme)
2 yemek kasigi küçük küpler halinde dogranmis havuç (tepeleme)
2 adet domates (kabuklari soyulmus ve küçük küpler
halinde dogranmis) Yeterince tuz
Yarim demet ince dogranmis maydonoz Koku verici
Baharat torbasinin malzemeleri ve hazirlanisi : 2
adet karanfil
1 tatli kasigi tane kimyon
Yarim tatli kasigi sogan ve sarmisak tozu yoksa
bir yemek kasigi dogranmis sogan
l-2 dis dövülmüs sarimsak
1 tatli kasigi ögütülmüs kakule
Küçük bir parça çubuk tarçin 1-2 defiie yapragi
Tüm malzeme kanstirilir ve temiz bir torba içine
konup, agzi sikica baglanir ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur.
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinç yikanir, 15 dakika suda bekletilip
süzülür. Zerdeçal, yesil biber birbiri ile kanstirilir ve bu karisim isitilmis
yagda kokulari iyice ortaya çiksin diye kisa bir süre kavrulur. Tüm sebzeler
katilir ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur. Pirinç eklenir, pembelesinceye
kadar kavrulur, üzerine tuz katilmis sicak su konur. Baharat torbasi tencerenin
içine asilir ve tencerenin kapagi kapatilir. Fokurdamaya baslayinca alti kisilir.
Pirinç suyu tamamen çekmesine yakin baharat torbasi alinir.
Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince dogranmis
maydonoz serpilir ve servise kadar bir süre
dinlendirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder