Mutfak: Yunan Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 adet koyun iskembesi 1 bas sogan
2 kahve
fincani un
100 gr (4yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya
margarin 1 yemek kasigi silme tuz
2 çay kasigi kirmizi biber
Terbiyesi:3 adet yumurta sarisi 2 adet limon
1 bas sarmisak
1 kahve
fincani sirke
YAPILIŞ TARİFİ
1-iskembeyi temizleyip yikadiktan sonra 4-5 litre
suyla atese koyun. içine dörde bölünmüs sogan, 4-5 dis sarmisak, ½ limon kabugu
ve tuz katin.
Kaynamaya baslarken kopügünü alin. iskembe
yumusayana kadar, kisik ates üzerinde pisirin. (Etler pisip de 3 litre et suyu
kalinca atesten indirin.) 2-iskembeyi tavla zari büyüklügünde dograyin.
3-Unu 3 kasik yagla biraz kavurun. Üzerine azar
azar iskembe suyundan döküp karistirin. 10 dakika kaynatin. Sonra da dogranmis
iskembeleri katin.
4-Üç yumurta sarisi, 1 ½ limon suyu, ½ bardak
suyla hazirlayacaginiz terbiyeyi çorbaya karistirin. Kalan yagi eritip
kirmizibiber koyduktan sonra uzerine gezdirin.
Not:4-5 dis sarmisagi biraz tuzla havanda dövün.
1 kahve fincani sirkeyle karistirin.
0 yorum :
Yorum Gönder