Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » İskembe Çorbası

İskembe Çorbası

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 02:48

 

Mutfak: Yunan Süre: 40 dk


MALZEMELER


1  adet koyun iskembesi 1 bas sogan
2  kahve fincani un

100 gr (4yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin 1 yemek kasigi silme tuz
2 çay kasigi kirmizi biber Terbiyesi:3 adet yumurta sarisi 2 adet limon

1 bas sarmisak

1  kahve fincani sirke





YAPILIŞ TARİFİ


1-iskembeyi temizleyip yikadiktan sonra 4-5 litre suyla atese koyun. içine dörde bölünmüs sogan, 4-5 dis sarmisak, ½ limon kabugu ve tuz katin.
Kaynamaya baslarken kopügünü alin. iskembe yumusayana kadar, kisik ates üzerinde pisirin. (Etler pisip de 3 litre et suyu kalinca atesten indirin.) 2-iskembeyi tavla zari büyüklügünde dograyin.
3-Unu 3 kasik yagla biraz kavurun. Üzerine azar azar iskembe suyundan döküp karistirin. 10 dakika kaynatin. Sonra da dogranmis iskembeleri katin.
4-Üç yumurta sarisi, 1 ½ limon suyu, ½ bardak suyla hazirlayacaginiz terbiyeyi çorbaya karistirin. Kalan yagi eritip kirmizibiber koyduktan sonra uzerine gezdirin.
Not:4-5 dis sarmisagi biraz tuzla havanda dövün. 1 kahve fincani sirkeyle karistirin.
SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder