Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Bulgur pilavı tarifi

Bulgur pilavı tarifi

Written By Admin on 28 Aralık 2015 Pazartesi | 02:56


Etli bulgur pilavı malzemelerimiz.
Mutfak: Kürt Mutfağı
1. 2 su bardağı bulgur
2. 1 kg kuzu kaburgası
3. Tuz
4. 1 çay kaşığı karabiber
5. 6-7 adet çarliston biberi
7. Salça
8. Su
9. Tereyağı
10. 4 diş sarımsak


Etli bulgur pilavı hazırlanışı
Öncelikle kuzu kaburgalarını tuzlayıp 20 dk bekletiyoruz. Bolca tuzlayın. Bulgurumuzu kızarmaya başlayan tereyağına atıyoruz dikkat edin tereyağı siyahlaşmadan atın çoğu insan tereyağını kahve rengine döndürür bu yanlaştır. Bulgur kızarınca üzerini 1.5 ölçek geçinceye kadar sıcak su ekliyoruz. Çok kısık olmayan ateşte tuzunu ve bir çay kaşığı karabiber ekliyoruz. Isteyen salça ekleyebilir salça ekleyecekseniz bir yemdk kaşığı bulgurla birlikte yağın içine atar. Ben salçasız yapıyorum. Karabiber ve et tadına değişmem şahsen. Bulgurumuz suyunu çekmeye dursun.
Sarımsağımızı ve biberimizi ikiye doğrayarak dileyen bir ufak soğan ekleyebilir tenceremize atıyoruz isterseniz buna biraz yağ ekleyebilirsiniz ben kuzu kaburgasının yağını tercih ediyorum. Tuzladığımız eti tencereye atıyoruz. Kesinlikle soğuk olmayacak kaynamış suyumuzu üzerine bırakıyoruz. Köpürdüğünde muhakkak köpüğünü alıyoruz . Bu arada bulguru unutmadan suyunu cekmişse kapağını yarım açıp dinlendiriyoruz. Etimiz suyunu çekip yağını biraktığı sırada kızardıktan sonra bulgurumuzu bir tepsiye etide üzerine serpıyoruz. Etrafına kızartılmış biber ve yeşil soğan maydanozda ekleyebilirsiniz servise ayrı bir hava katacaktır. Isteyen kızartılmış bademde serpebilir.
Badem kızartma; bademlerimizi kaynatıp ince zarından ayırıp beyazlatalım. Sonra bir tavada zeytin yağı ile hafif kızartalım . Pilav ve etin üstüne serpelim.

SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder