Kabak Köftesi
Türk Mutfağı
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Margarin veya tereyağı
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz ve Karabiber
½ Su Bardagindan 1 Parmak Fazla Rendelenmis Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek Içi 3 Adet Kabak
YAPILIŞ TARİFİ
Margarin veya tereyağını bir tencerede eritin.Ince olarak doğranmış soğanı ekleyin. Pembelesinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi degismeye
basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü ekleyin.Topaklanmamasi için
sürekli karistirin.
Sos kivamina gelince tencereyi atesin üstünden
alin.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Rendelenmış kasar peynirini ilave
edin.Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.Haslanmis ve rendelenmis kabaklari
ilave edin.Iyice karistirin.
Karisimdan 1 çorba kasigi alin.Kasik sekli
verdikten sonra kalan ekmek içine bulayin.Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.
Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin.190 dereceye
ayarlanmis firinda 30 dk pisirin.Sicak servis
yapin.
0 yorum :
Yorum Gönder