Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Kabak Köftesi

Kabak Köftesi

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 20:35

           

    Kabak Köftesi 




Türk Mutfağı


MALZEMELER


1 Çorba Kaşığı Margarin veya tereyağı
 1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un

½ Su Bardağı Süt
 Tuz ve  Karabiber


½ Su Bardagindan 1 Parmak Fazla Rendelenmis Kaşar Peyniri

½ Su Bardağı Ekmek Içi 3 Adet Kabak




YAPILIŞ TARİFİ


Margarin veya tereyağını bir tencerede eritin.Ince olarak doğranmış soğanı ekleyin. Pembelesinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi degismeye basladiginda azar azar yarim su bardagi sütü ekleyin.Topaklanmamasi için sürekli karistirin.
Sos kivamina gelince tencereyi atesin üstünden alin.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Rendelenmış kasar peynirini ilave edin.Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.Haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave edin.Iyice karistirin.
Karisimdan 1 çorba kasigi alin.Kasik sekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayin.Malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.

Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk pisirin.Sicak servis yapin.
SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder