Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
250 gr kuru fasulye 1 orta boy sogan
1 dis sarmisak
1 buke garni (maydanoz koku, defne yapragi, kekik sapi vb
bagli olarak) 4 sap kereviz
2 ince
sap pirasa
2 tepeleme yemek kasigi tereyag 4 orta boy domates
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat
soguk suyla islatin.Suyunu suzup 2 ½ litre sicak suyla atese koyun.1 adet
sogan, sarmisak ve buke garniyi katin.
2-Kereviz ve pirasayi kucuk parcalar halinde dograyip 1
kasik yagla kisik ates uzerinde
pismeye birakin.Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini cikartip dogradiktan
sonra karisima ekleyin.
3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi
cikartip domatesli karisima katin.Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar
atese koyup yeterince tuz katin.Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik
corbayla alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.
Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.
0 yorum :
Yorum Gönder