Mutfak: Fransız Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak) 3-4 adet sogan
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin 2 kahve
fincani silme un
Terbiyesi: 2 yumurta sarisi
½ lt süt (2 bardak)
YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim
halkalar halinde dograyin.
2-Tereyagla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika
karistirin. Et suyu koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.
3-Süzgeçten baska bir kaba geçirin.
Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim
kaynatip atesten indirin.
4-Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük
servis kasesine bosaltin. Üzerine
rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.
0 yorum :
Yorum Gönder