Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Sogan Çorbasi Nasıl Yapılır

Sogan Çorbasi Nasıl Yapılır

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 02:28



Mutfak: Fransız Süre: 45 dk


MALZEMELER


2 ½ lt et suyu (10 bardak) 3-4 adet sogan
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin 2 kahve fincani silme un
Terbiyesi: 2 yumurta sarisi

½ lt süt (2 bardak)





YAPILIŞ TARİFİ


1-Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halinde dograyin.


2-Tereyagla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika karistirin. Et suyu koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.
3-Süzgeçten baska bir kaba geçirin. Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin.

4-Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin. Üzerine rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.
SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder