Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Yalancı Baklava Tarifi

Yalancı Baklava Tarifi

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 21:12





Malzemelerimiz

- Şerbeti:
1 5 su bardağı şeker
2 3,5 su bardağı su
3 yarım limonun suyu
- Hamuru:
1 4 su bardağı un
2 1 su bardağı ılık süt
3 1 paket kabartma tozu
4 100g erimiş tereyağı
5 1 yumurta
6 250g dövülmüş ceviz
7 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
8 150g eritilmiş kızgın tereyağı


Adım adım Hazırlanışı  

İlk adım: Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamına yakın yumuşak bir hamur yapalım. Bunu 20 dakika dinlendirelim. Dinlendirilmiş hamuru 3 eşit parçaya bölelim. Her parçadan 18 adet cevizden küçük parçalar koparalım. Kopardığımız parçaları elimizle ceviz ufak top haline getirelim. Top haline getirdiğimiz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyalım. Not:en üsttekine nişasta serpmiyoruz... Böylece  18'li 3 grup elde etmiş oluyoruz.

İkinci adım: Yuvarla fırın tepsisini yağlayıroz ve devam ediyoruz. Not:yuvarlak tepsimiz yok ise  dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz ancak yuvarlak tepsiyi şiddetle öneriyorum hem şekil olarak daha güzel olacaktır. Kesim anında bunu fark edeceksiniz keşke yuvarlak olsaymış… gibi neyse devam ediyoruz 18'li bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın dikkat edin fazla kalın olmasın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin veya Antep fıstığının içinin yarısını serpiştirelim. İkinci grub yufkalarımızı da açıp üzerine seriyoruz. Kalan ceviz içi veya fıstık içini de bunun üzerine serpiştiriyoruz. Son grup yufkamızı da açıp en üste seriyoruz.
Üçüncü adım: Tepsideki yufkaları klasik baklava dilimi şeklinde dilimleyelim. İsterseniz diktörgen küçük damaklık şeklindede yapabilirsiniz ben bu şekilde yapıyorum. Üzerine 150g kızgın tereyağı gezdiriyoruz. 200C ısıtılmış fırınımızda verip fırında üzeri kızarana kadar pişmesini bekliyoruz. Fırından çıkartıp baklavamızı tam soğutmaya bırakıyoruz fazla soğumasın, şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdiriyoruz ve geliyor. 3,5 4 saat sonra servis yapıyoruz.
 AFİYET OLSUN 
SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder