Elma şerbeti tarifi
Osmanlının en sevilen şerbet tarifleri artık sosyal yemek'te sizinle.Osmanlı döneminde özelikle ramazan aylarının vazgeçilmez şifa deposu şerbetlerinin baharatlarla pekiştirilmesiyle elde edilen bu şerbetler günümüzde unutulmaya yüz tutunmuş dereceye gelmiştir. Şunuda belirtelim son zamanlarda yavaş yavaş bir canlanma var bizde sizin için araştırıp ustalarından tane tane yazmaya karar verdik. İlk şerbet tarifimiz elma şerbeti buyrun:
2 kilo yeşil elma, 1 kg şeker, 1,5 litre su, 2 tane tarçın kabuğu (ezilmemiş), 2 tane elma kabuğu rendesi. Elmaların patates bıçağı ile kabuklarını soyun ve bir tencereye ikiye ayırarak yerleştirin. Üstüne 1,5 litre su, tarçın, soyduğunuz elma kabuklarını ve şekeri ilave edin. 25 dakika ocakta kaynatın. kaynattıktan sonra ocaktan alın.kevgirde süzün , kevgir yoksa ince bir tülbent kullanabilirsiniz. soğutarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder