Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Bezelye Çorbasi Nasıl Yapılır

Bezelye Çorbasi Nasıl Yapılır

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 02:33




Mutfak: Bilinmiyor Süre: 45 dk


MALZEMELER


1  ½ lt et suyu(10 bardak)

250 gr (1 bardak) kuru bezelye 2 orta boy sogan
1  kucuk havuç

2  yemek kasigi un

2 yemek kasigi (tepeleme) tereyagi veya margarin

½ yemek kasigi tuz Terbiyesi:1 bardak süt 2 yumurta sarisi Garnitürü:125 gr un
½ küçük paket margarin 1 adet yumurta
1  çay kasigi tuz





YAPILIŞ TARİFİ


1-Bezelyeyi ayiklayip yikadiktan sonra 4-5 saat suda bekletin.

2-Sogan ve havuçlari küçük parçalara dograyip, yagla birlikte kisik ateste 4-5 dakika börttürün. Un katin ve 2-3 dakika daha kavurun. Et suyu ve bezelyeyi koyun, kisik ateste bezelye ezilinceye kadar pisirin.
3-Çorbayi süzgeçten ezerek baska bir kaba aktarin. Tuz atip tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin ve servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik garnitürden serpistirin.

Garnitürün yapilisi: Unla yagi birlikte kiyin, yumurta, tuz katip biraz yogurun. Hamuru iki parçaya ayirin. Kalem çapinda uzun bir çubuk yapin. 3 cm uzunlugunda verevine parçalara kesin. Azar azar kizdirilmis yaga atip pembe renkte kizartin.

SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder