1 ½ lt et suyu(10 bardak)
250 gr (1 bardak) kuru bezelye 2 orta boy sogan
1 kucuk havuç
2 yemek
kasigi un
2 yemek kasigi (tepeleme) tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz Terbiyesi:1 bardak süt 2
yumurta sarisi Garnitürü:125 gr un
½ küçük paket margarin 1 adet yumurta
1 çay kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Bezelyeyi
ayiklayip yikadiktan sonra 4-5 saat suda bekletin.
2-Sogan ve havuçlari küçük parçalara
dograyip, yagla birlikte kisik ateste 4-5 dakika börttürün. Un katin ve 2-3
dakika daha kavurun. Et suyu ve bezelyeyi koyun, kisik ateste bezelye
ezilinceye kadar pisirin.
3-Çorbayi süzgeçten ezerek baska bir kaba aktarin.
Tuz atip tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin ve servis yaparken
çorbanin üzerine birer kasik garnitürden serpistirin.
Garnitürün yapilisi: Unla yagi birlikte kiyin,
yumurta, tuz katip biraz yogurun. Hamuru iki parçaya ayirin. Kalem çapinda uzun
bir çubuk yapin. 3 cm uzunlugunda verevine parçalara kesin. Azar azar
kizdirilmis yaga atip pembe renkte kizartin.
0 yorum :
Yorum Gönder