Mutfak: Kürt Süre: 30dk
MALZEMELER
1 ½ lt (10 bardak) et suyu 1 büyük
boy sogan
1 kahve fincani un
259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek 2
yemek kasigi tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz Terbiyesi:1 bardak süt 2
yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sogani ayiklayip küçük parçalar
halinde dograyin. 2 kasik yagla kisik ateste 4-5 dakika kizartin. içine un
koyup 1-2 dakika daha karistirin.
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte
katin ve yavas yavas kaynatin.
3-Çorbayi süzgeçten geçirin. Tekrar atese koyun.
Sütlü terbiyesini katin. Bir iki tasim kaynatip indirin. Kizarmis ekmekle
servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyag (1 yemek
kasigi), un(1 yemek kasigi), süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin. Devamli
karistirarak 5 dakika pisirin.
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon
sütü keser)
0 yorum :
Yorum Gönder