Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Kirmizi Mercimek Çorbasi

Kirmizi Mercimek Çorbasi

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 02:35



Mutfak: Kürt Süre: 30dk


MALZEMELER


1  ½ lt (10 bardak) et suyu 1 büyük boy sogan
1 kahve fincani un

259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek 2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz Terbiyesi:1 bardak süt 2 yumurta sarisi




YAPILIŞ TARİFİ


1-Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin. 2 kasik yagla kisik ateste 4-5 dakika kizartin. içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas kaynatin.
3-Çorbayi süzgeçten geçirin. Tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin. Bir iki tasim kaynatip indirin. Kizarmis ekmekle servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyag (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi), süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin. Devamli karistirarak 5 dakika pisirin.
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon sütü keser)



SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder