Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak) 2 orta boy sogan
3-4 adet patates 1 kahve fincani un
1 küçük paket tereyagi veya margarin 1 çay kasigi hindistancevizi
tuz
Terbiyesi: 1 bardak süt 2 yumurta sarisi
Garnitürü: 2 adet yumurta
aki
1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis) 1 çay
kasigi kirmizibiber
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz 2-3 dilim bayat ekm
YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki
kasik yagla açik renkte kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu
ile kusbasi dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
kaynatarak 30 dakika pisirin.
2-Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese
koyun. Terbiyesini yapin ve atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar
peyniri, kirmizibiber ve maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün.
Küçük küp seklinde kesip çorbayla servis y
0 yorum :
Yorum Gönder