Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 17:00






Türk Mutfağı


Mantarlı Tavuk Sote  Malzemelerimiz


2 tane tavuk göğsü
400 gr kültür mantarı
2 tane kırmızı biber (isot)
5 tane yeşil biber
Yarımdan az yemek kaşığı biber salçası
Tuz ve Karabiber
İsteğe göre Pul biber
İsteğe göre kekik

Mantarlı Tavuk Sote  Yapılışımız

2 adet tavuk göğsünü parmak şeklinde  doğruyoruz. Daha sonra bu doğradığımız göğüs etlerimizi biraz tuz ve karabiberle ovuyoruz . (Bu tavuk göğsünün sotede kuru tad vermemesi için önemlidir) Tavada kızdırılmış yağımıza bırakıp beyaz rengi alana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Suyunu çekmesini beklemek gerektiğini unutmayın çok sulanmaması önemlidir. Sonrasında doğradığımız biberlerimizi de ekleyip biberlerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Bir yemek kaşığının yarısı kadar biber salçası ekleyip iyice harmanlıyoruz ve üstüne mantarları ekleyip pişiriyoruz. Tuz,Karabiber, kekik baharatlarını son anlara doğru atarsanız daha güzel olacaktır.Mantarlarımızda piştikten sonra artık mantarlı tavuk sotemiz olmuş demektir olmuş demektir. İsterseniz üzerine kaşar ilave edebilirsiniz karabiber ve ve kaşarın buluşması enfes bir tad verecektir.


AFİYET OLSUN SOSYAL YEMEK EKİBİMİZ
SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder