Türk Mutfağı
Mantarlı Tavuk Sote Malzemelerimiz
2 tane tavuk göğsü
400 gr kültür mantarı
2 tane kırmızı biber (isot)
5 tane yeşil biber
Yarımdan az yemek kaşığı biber salçası
Tuz ve Karabiber
İsteğe göre Pul biber
İsteğe göre kekik
Mantarlı Tavuk Sote Yapılışımız
2 adet tavuk göğsünü parmak şeklinde doğruyoruz. Daha sonra bu doğradığımız göğüs
etlerimizi biraz tuz ve karabiberle ovuyoruz . (Bu tavuk göğsünün sotede kuru
tad vermemesi için önemlidir) Tavada kızdırılmış yağımıza bırakıp beyaz rengi
alana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Suyunu çekmesini beklemek gerektiğini
unutmayın çok sulanmaması önemlidir. Sonrasında doğradığımız biberlerimizi de
ekleyip biberlerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Bir yemek kaşığının yarısı
kadar biber salçası ekleyip iyice harmanlıyoruz ve üstüne mantarları ekleyip
pişiriyoruz. Tuz,Karabiber, kekik baharatlarını son anlara doğru atarsanız daha
güzel olacaktır.Mantarlarımızda piştikten sonra artık mantarlı tavuk sotemiz
olmuş demektir olmuş demektir. İsterseniz üzerine kaşar ilave edebilirsiniz karabiber ve ve kaşarın buluşması enfes bir tad verecektir.
AFİYET OLSUN SOSYAL YEMEK EKİBİMİZ
0 yorum :
Yorum Gönder