Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , , » Yılbaşı Hindisinin Lezzetli Tarifi - Nasıl yapılır

Yılbaşı Hindisinin Lezzetli Tarifi - Nasıl yapılır

Written By Admin on 27 Aralık 2015 Pazar | 05:22


Yılbaşına sadece 4 gün kaldı. Yılbaşının olmazsa olmazı elbette hindi dolması peki güzelim hindiyi aldınız en güzel şekilde nasıl yapacaksınız? Sizin için usta şeflerin tüyolarını araştırdık ve en güzel tarifi seçtik. Dikkatlice bu özel tarifimizi yapmanızı öneriyor yorumlarınızı ve istek tariflerinizi bekliyoruz. İste adım adım yılbaşı hindi dolması.


Birinci adım: Malzemelerimiz

1- adet hindi olağanca büyük.
1- adet limon
1.5 su bardağı süt
1- yemek kaşığı biber salçası
1- çay bardağından az zeytinyağı
3-4 diş havanda dövülmüş sarımsak
(Dilerseniz sarımsağı bıçakla ufaltıp biraz tuzlayın bir tabakta bardak dibiyle ezin)
Isteğe göre tuz ve karabiber.

Ikinci adım: Pilav için malzemelerimiz

2- adet soğan
2.5 su bardağı pirinç (baldo öneririz)
300  gr. Tavuk ciğeri veya kıyılmış kemiksiz hindi göğsü
30-40 gr ceviz içi
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
3 kaşık dolacak şekilde kıyılmış dereotu
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı  
 Yeteri kadar su
1-adet limon
Yenibahar ve Karabiber


Üçüncü adım: Hazırlanışı tarifi
Bir kapta  zeytinyağı, süt, salça, iyice ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın bir kenara koyun.Sonra hindiyi  limon ile güzelce ovun. Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürün üzerini streç ile kaplayın. Streçlediğiniz hindiyi buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Bu arada  pirincnizi yıkayın. Yıkadığınız pirinçi süzün ve üzerini geçecek kadar 55-60° lik su ekleyip 25 dakika bekletin.
Tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.Iri taneli  doğradığınız soğanı tencereye ekleyip kavurun. Ince ince  doğradığınız ciğeri veya hindi göğsünü ve ceviz içinini ilave edin. Süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuzunu, karabiberinu ve yenibaharını da ekleyin. Pilavı suyunu çekinceye kadar devam edin. Unutmayın Pilavın az pişmesi gerekiyor. Pilav hazır olduğunda alıp üzerine maydanoz ve dereotu ekleyin. Buraya kadar herşy tamam ise hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin son demler artık hindimiz geliyor. Ayaklarını bir ip ile bağlayın. Kalan 1 yemek kaşığı Sosu hindinin üzerine sürün. Yarısına gelecek kadar su ekleyin. üzerini önce yağlı kağıt sonra folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 ° fırında en az 3 saat pişirin. Arada kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin eldiven kullanmayı unutmayın. Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve folyoyu alıp nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sonra gönlünüze göre servis yapın.Fırında hindi dolması artık hazır. AFIYET OLSUN BIZI HATIRLAYIN 😊
SHARE

About Admin

0 yorum :

Yorum Gönder